ΜΕΝΟΥ

Pages

Γλυκό του κουταλιού καρότο

Ένα ωραίο, χειμωνιάτικο γλυκό κουταλιού που μπορείτε να κεράσετε μόνο του ή μαζί με ένα κέικ ή ένα τσίζκεϊκ.










Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος.
Μερίδες : για 500 γρ.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 300 γρ. καρότο, πλυμένο και καθαρισμένο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα του


Εκτέλεση
  • Κόβουμε το καρότο σε λεπτές λωρίδες με το «μαντολίνο» (το ειδικό εργαλείο κοπής λαχανικών). 
  • Το βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. 
  • Ανακατεύουμε και όταν η ζάχαρη αρχίσει να λιώνει και να δημιουργείται σιρόπι, αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να βράσει. 
  • Το γλυκό διατηρείται σε αποστειρωμένο βάζο.

Πηγή - Στέλιος Παρλιάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου